پمپ طبقاتی چیست؟

پمپ های چند مرحله ای یا پمپ طبقاتی به پمپ هایی گفته می شود که در آن سیال از طریق چندین پروانه که به صورت سری نصب شده اند جریان دارد. هد یک پمپ گریز از مرکز تک مرحله ای عموما به وسیله نوع پروانه و سرعت محیطی کنترل می شود.

پمپ طبقاتی یا پمپ سانتریفیوژ طبقاتی

پمپ طبقاتی گرانفارس که تحت عنوان پمپ سانتریفیوژ طبقاتی هم معرفی و شناخته می‌شود، از جمله محصولاتی است که در صنایع مختلف کاربرد دارد. این پمپ در انواع مختلفی تولید می‌شود و به سبب ساختار پروانه‌ای که در داخل خود دارد، می‌تواند به ایجاد فشار در جریان سيالات کمک کند. از این رو در قالب یک محصول کاربردی، قصد داریم در ادامه به ارائه توضیحات بیشتر نسبت به چیستی پمپ طبقاتی، انواع و کاربردهای آن بپردازیم.

انواع پمپ طبقاتی

 

پمپ سانتریفیوژ طبقاتی چیست؟

پمپ طبقاتی مانند هر پمپ دیگری، در راستای پمپاژ و ایجاد جریان مورد استفاده قرار می‌گیرد. این پمپ درون خود از پروانه‌های چندگانه‌ای برخوردار است که روی یک محور قرار دارند. در خصوص جنس این پروانه‌ها باید گفت که ضدزنگ و خوردگی هستند و به همین واسطه می‌توانند با وجود تماس با مایعات، مقاومت و دوام بسیاری داشته باشند.

وجود این پروانه‌ها در ساختار پمپ آب طبقاتی، سبب قدرت بیشتر پمپاژ شده و به همین دلیل صنایع مختلف به این نوع پمپ نیاز دارند تا به جریان قوی دسترسی پیدا کنند. در مورد نحوه عملکرد پمپ طبقاتی باید گفت که اصلی‌ترین قطعه آن که پروانه‌ها هستند، می‌توانند به جریان سیال سرعت و جهت ببخشند.

با ورود آب یا هر مایع سیال دیگری به پمپ طبقاتی، این ساختارهای پروانه‌ای هستند که قدرت بیشتری به حرکت مایع می‌بخشند و به خروج آن از جهت دیگر کمک می‌کنند. در حالت کلی باید گفت که نحوه عملکرد پمپ طبقاتی سبب شده تا ساختار متناسبی برای این محصول در نظر گرفته شود.

تماس با کارشناس های گرانفارس:

ساختار پمپ طبقاتی

با توجه به اینکه پمپ‌های طبقاتی به منظور جریان و ایجاد فشار در حرکت مایعات مورد استفاده قرار می‌گیرند، دارای ساختار‌های مختلفی در طبقات متفاوت هستند. در حقیقت همین موضوع سبب شده تا از این پمپ‌ها تحت عنوان طبقاتی یاد شود. اگر به ساختار پمپ‌های طبقاتی دقت کنید، مشاهده خواهید کرد که انواع این پمپ‌ها در سایزهای مختلف و تعداد طبقات متفاوت ساخته شده‌اند‌.

علت این موضوع زمینه کاربرد پمپ مورد بحث است. با توجه به اینکه پمپ طبقاتی وظیفه ایجاد فشار در جریان آب را دارد، با استفاده از تعداد طبقات مختلف، می‌تواند شدت فشار را تحت تاثیر خود قرار دهد. از این رو عموما هر چه تعداد طبقات بیشتر باشد، به همان میزان فشار بیشتری در خصوص عملکرد پمپ طبقاتی مطرح می‌شود.

در خصوص جنس بدنه این پمپ‌ها هم باید گفت از ساختار ضدزنگ بهره گرفته می‌شود. این مسئله با توجه به کاربرد پمپ آب طبقاتی از اهمیت بالایی برخوردار است تا طول عمر این محصول افزایش پیدا کند‌. به همین دلیل در ساخت پروانه‌ها و نیز بدنه پمپ سانتریفیوژ طبقاتی از جنس استیل و یا چدن بهره گرفته می‌شود که از مقاومت ایده‌آلی برخوردار هستند.

انواع پمپ سانتریفیوژ طبقاتی

پمپ آب طبقاتی دارای انواع مختلفی با توجه به فاکتورهای متفاوت است. این انواع را می‌توان بسته به جنس، سایز، افقی یا عمودی بودن و فاکتورهایی از این دست مطرح کرد؛ اما اگر بخواهیم به طور کلی یک دسته بندی را برای انواع پمپ سانتریفیوژ طبقاتی مطرح کنیم، مربوط به انواع عمودی و افقی است که در ادامه هر کدام به طور مختصر مورد بررسی قرار گرفته شده:

  • پمپ عمودی طبقاتی

پمپ عمودی طبقاتی به سبب کاربرد و عملکردی که دارد، نیاز به فضایی با ارتفاع بیشتر پیدا می‌کند. این نوع پمپ با سطح مقطع کمتر به لحاظ محیط اشغالی، فضای چندان زیادی را در بر نمی‌گیرد و به واسطه نصب موازی توانایی افزایش فشار بیشتری پیدا می‌کند. به هر حال وظیفه این پمپ در راستای ایجاد فشار تعریف می‌شود تا به این واسطه به استخراج و هدایت مایعات کمک کند. در خصوص کاربرد پمپ آب طبقاتی هم باید گفت که در زمینه‌های مختلف و صنایع متفاوت از این نوع پمپ آب می‌توان بهره گرفت.

پمپ عمودی طبقاتی

پمپ عمودی طبقاتی

  • پمپ افقی طبقاتی

نوع دیگر پمپ‌های طبقاتی شامل انواع افقی است که در مقایسه با انواع عمودی از سطح مقطع بیشتری برخوردار هستند. از طرفی هم این انواع پمپ ارتفاع کمتری دارند که همین مسئله سبب شده تا برای پمپ طبقاتی افقی، میزان ارتفاع کمتری برای فضای نصب لازم باشد. در طراحی و تولید پمپ سانتریفیوژ طبقاتی افقی، از اندازه‌های مختلف بهره گرفته می‌شود تا بسته به فضا امکان کاربرد این پمپ آب وجود داشته باشد‌.

کاربرد پمپ طبقاتی

همانطور که گفته شد، پمپ طبقاتی از گستردگی کاربردی بالایی در صنایع مختلف برخوردار است. این پمپ بسته به نوعی که دارد می‌تواند کاربردهای مختلفی پیدا کند. نمونه‌هایی از کاربردهای آشنای پمپ سانتریفیوژ طبقاتی، در ادامه مطرح شده است:

-از جمله کاربردهای پمپ آب طبقاتی مربوط به ایجاد فشار در آب ساختمان‌های مسکونی است‌. با توجه به اینکه در ساختمان‌ها و برج‌ها ارتفاع زیادی به واسطه افزایش طبقات مطرح است، از پمپ طبقاتی به منظور افزایش فشار بهره گرفته می‌شود. به همین دلیل از جمله آشناترین کاربردهایی که برای پمپ طبقاتی می‌توان مطرح نمود، مربوط به صنعت ساختمانی است‌.

-تقویت فشار آب شهری هم به واسطه پمپ‌‌ها صورت می‌گیرد. البته این مورد نیاز به پمپ‌های برقی دارد. زیرا مقیاس بیشتری از سيالات در این پمپ‌ها جریان دارند‌.

-در کارخانه‌ها و واحدهای مختلف صنعتی هم از پمپ طبقاتی بهره گرفته می‌شود. وجود پمپ در راستای تامین فشار می‌تواند به جریان آب کمک کند‌.

در حالت کلی باید گفت حوزه‌های مختلفی وجود دارند که برای عملکرد خود نیاز به پمپ طبقاتی پیدا می‌کنند. بوستر پمپ‌ها، دیگ‌های بخار و بویلرها، سیستم‌های RO و آب تصفیه کن، شستشو و پاکسازی، سیستم‌های حرارتی و تهویه مطبوع و مواردی از این دست، همگی نیاز به پمپ طبقاتی پیدا می‌کنند تا عملکرد بهتری داشته باشند.

مزایای پمپ آب طبقاتی

از آنجایی که پمپ آب طبقاتی می‌تواند در حوزه‌های مختلف صنعتی کاربرد داشته باشد، مزایای مختلفی هم به عملکرد خود اختصاص می‌دهد. از جمله این مزایا می‌توان به اشغال محیط کم اشاره کرد. با توجه به ساختاری که پمپ‌های طبقاتی در انواع مختلف عمودی و افقی دارند، می‌توانند فضای کمی را به خود اختصاص دهند. این موضوع از جهت کاربرد در محیط‌های مختلف، از اهمیت بالایی برخوردار است.

فاکتور مزیتی دیگر در رابطه با پمپ طبقاتی مربوط به اقتصادی بودن آن است. با توجه به اینکه این پمپ‌ها در مقایسه با دیگر شیوه‌های ایجاد فشار آب ارزان‌تر است و هزینه تعمیرات و نگهداری پایینی را به خود اختصاص می‌دهد، در قالب یک گزینه مقرون‌به‌صرفه‌ و اقتصادی مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد. از طرفی هم تنوع بالا در ساختار و دسترسی آسان هم از دیگر نقاط مثبتی هستند که در رابطه با پمپ طبقاتی می‌توان مطرح نمود.

قیمت پمپ طبقاتی

با توجه به آنچه تا کنون در رابطه با انواع و کاربرد پمپ‌های سانتریفیوژ طبقاتی مطرح شد، طبیعتا می‌توان دریافت که این پمپ‌ها بسته به فاکتورهای مختلف، از قیمت‌های متفاوتی برخوردار هستند. از طرفی هم ساختار پمپ طبقاتی می‌تواند خود دارای انواع مولفه‌های قیمت‌گذاری باشد. در نتیجه در راستای اطلاع از قیمت پمپ آب طبقاتی، در وهله اول لازم است با نوع کاربرد خود آشنایی پیدا کنید.

از جمله این فاکتورهایی که در قیمت پمپ طبقاتی موثر واقع می‌شوند، می‌توان به سایز، جنس، افقی یا عمودی بودن، نوع موتور و موارد دیگری از این قبیل اشاره کرد. در خصوص ویژگی‌های پمپ آب طبقاتی حتما توجه داشته باشید که از موتور قوی و در عین حال کم‌صدایی برخوردار باشد.

جهت مشاوره در انتخاب پمپ طبقاتی مورد نیاز خود با کارشناس های ما تماس بگیرید تا با انتخاب پمپ مناسب از عملکرد بهتری بهره مند شوید.

ما منتظر تماس شما هستیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *